Wat doe ik met cashflow problemen?

Zo lost u ze op

Geconfronteerd met onbetaalde facturen? Of ondervindt u zelf betalingsmoeilijkheden? Advocaat Strubbe helpt u met deze cashflow problemen.

Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen wanneer u als ondernemer ervaart dat uw facturen onbetaald blijven. Te lang dralen met het ‘juridisch’ aanspreken van uw klanten kan uw eigen bedrijf kansen ontnemen of zelfs in moeilijkheden brengen. Concreet: laat die onbetaalde facturen zeker niet langer dan twee maanden liggen.

Beroep doen op advocaat Strubbe zorgt voor cashflow. Hij spreekt slechte betalers op professionele wijze aan. Een correcte maar kordate aanmaning van uw advocaat overtuigt het merendeel van uw schuldenaars. Blijft betaling toch uit, dan zet uw raadsman verdere stappen. Hierbij is een solvabiliteitsonderzoek van uw klant aan te raden. Zo weet u of het om een ‘kale kei’ gaat die u niet kan ‘vlaaien’, of dat u wel degelijk effectief betaling van uw openstaande facturen kan bekomen. Advocaat Strubbe onderzoekt ook alternatieve uitvoeringsmogelijkheden.

Deze juridische bijstand kan in een handige allround abonnementsformule. Op die manier kan u zich op uw werk concentreren, terwijl advocaat Philippe Strubbe uw zaak blijvend ondersteunt en onder andere voor cashflow en betaling van openstaande facturen zorgt. Op geregelde tijdstippen komt hij als uw bedrijfsadvocaat en vertrouwenspersoon langs op het bedrijf.

Het kan gebeuren dat u als ondernemer zelf geconfronteerd wordt met een (tijdelijke) schuldenoverlast. Bepaalde facturen en schulden kan u niet (tijdig) betalen en u weet niet goed hoe u dit moet aanpakken. Advocaat Strubbe herstelt in dat geval het contact met uw schuldeisers. Als deskundige derde krijgt hij ‘krediet’ -zowel letterlijk als figuurlijk- bij uw schuldeisers en herstelt het vertrouwen door oplossingsgerichte voorstellen uit te werken.  Hij zorgt eveneens voor uw geloofwaardigheid ten aanzien van eventuele gerechtsdeurwaarders, die graag met professionele advocaten samenwerken.

Deze tip is van kapitaal belang voor uw zaak: raadpleeg onmiddellijk uw advocaat zodra u voor een rechtbank moet verschijnen. Laat zeker geen verstek gaan (door niet op te dagen op de zitting, en evenmin vertegenwoordigd te zijn door een advocaat). Bij verstek gaat men immers dadelijk over tot een handelsonderzoek en een dagvaarding in faling (faillissement), wat u uiteraard wil vermijden.

Advocaat Philippe Strubbe legt u desgevallend graag de mogelijkheden van de ‘Wet continuïteit ondernemingen’ uit. Deze wet biedt bescherming tegen schuldeisers terwijl u samen aan een oplossing voor de (tijdelijke) problemen werkt. Een degelijk plan en boekhoudkundige stukken zijn hierbij van belang. Philippe Strubbe begeleidt u hierbij van a tot z, terwijl de gerechtsdeurwaarders hun acties tegen u moeten staken. De rechter kan afbetalingstermijnen en (gedeeltelijke) kwijtschelding opleggen aan uw schuldeisers.

Zowel in goede als in minder goede tijden is advocaat Strubbe de vertrouwenspersoon van u en van uw bedrijf. Contacteer hem nu en los zo cashflow en andere problemen op.

Neem nu CONTACT op

Cliënt aan het woord

Naar aanleiding van de uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten bleef onze administratie liggen. Advocaat Strubbe kwam zelf langs op het bedrijf. Zo bespaarde hij ons tijd, aanmaningen en boetes.

- D.M. (bedrijfsleider)